Callantsoog · Schagen · Strand · Natuur

Wat te doen

Fort Kijkduin
Zee aquarium Fort Kijkduin
Wat te doen

Fort Kijkduin in Den Helder

Fort Kijkduin in Den Helder is een historisch fort dat een bezoek meer dan waard is. Het fort, gelegen aan de kust, biedt een fascinerend inzicht in de militaire geschiedenis van Nederland. Met zijn imposante muren en indrukwekkende verdedigingswerken neemt Fort Kijkduin je mee terug in de tijd.

Het fort herbergt een museum waar je kunt ontdekken hoe het leven er vroeger uitzag voor de soldaten die hier gestationeerd waren. Je kunt door de gangen dwalen en de verschillende kamers verkennen, zoals de slaapvertrekken en de commandopost. Bovendien is er een onderwateraquarium waar je de prachtige onderwaterwereld van de Noordzee kunt bewonderen.

Naast het historische aspect biedt Fort Kijkduin ook adembenemende uitzichten over de omgeving. Vanaf de wallen heb je een panoramisch zicht op de Noordzee en het omliggende landschap. Het fort is omgeven door mooie natuur, waaronder duinen en stranden, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers.

Voor degenen die graag actief willen zijn, zijn er tal van mogelijkheden in de buurt van Fort Kijkduin. Je kunt prachtige wandelingen maken langs de kustlijn, genieten van zonnebaden op het strand of zelfs een fietstocht maken door de pittoreske omgeving.

Lees meer