Callantsoog · Schagen · Strand · Natuur

Wat te doen

Kaasmarkt Te Alkmaar
Kaasmeisjes-met-Kaas-op-Kaasmarkt-Ed-van-de-Pol
Wat te doen

Kaasmarkt te Alkmaar

De Kaasmarkt in Alkmaar is een eeuwenoude traditie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Deze levendige markt staat volledig in het teken van kaas, waar lokale kaasboeren hun kazen tentoonstellen en verhandelen. Het is een kleurrijk schouwspel om te aanschouwen, met kaasdragers die in opvallende kostuums de kaaswielen wegen, keuren en verhandelen. Het is werkelijk een unieke ervaring die je meeneemt naar een vervlogen tijdperk.

Naast het observeren van de kaashandel, krijg je op de Kaasmarkt ook de kans om zelf verschillende soorten kaas te proeven en te kopen. Van jonge kaas tot belegen kaas, en zelfs kaassoorten met bijzondere smaken zoals komijn. Het is een waar paradijs voor kaasliefhebbers, waar je de diversiteit en smaken van Nederlandse kaas kunt ontdekken en genieten.

De Kaasmarkt in Alkmaar biedt niet alleen een authentieke kaaservaring, maar ook een inkijkje in de rijke geschiedenis van de stad. De markt bevindt zich op het historische Waagplein, waar al sinds de 14e eeuw kaas werd gewogen. Omringd door prachtige historische gebouwen ademt het plein een sfeer van traditie en cultuur.

Het bezoeken van de Kaasmarkt is niet alleen een culinaire belevenis, maar ook een sociale gelegenheid. Je kunt in contact komen met de lokale bevolking en andere bezoekers van over de hele wereld. Het is een plek waar mensen samenkomen, verhalen delen en genieten van de gezelligheid die de markt te bieden heeft.

Kortom, de Kaasmarkt in Alkmaar is een absolute must-see voor kaasliefhebbers en geschiedenisfanaten. Het is een unieke ervaring waar je de authentieke tradities, de variëteit aan smaken en de levendige sfeer van de Nederlandse kaascultuur kunt ervaren.

Lees meer